Elämysmatkailuideoita ulkomailla

Elämysmatkailuideoita ulkomailla

Suomen rajojen ulkopuolella odottaa oikea elämysmatkailijan aarreaitta ja voikin olla vaikeaa valita itselleen juuri se oikea kohde. Kohdevalintaan vaikuttaa tietysti se, millaisesta matkasta haaveilet ja millaisista asioista olet kiinnostunut. Joku saattaa haaveilla safarimatkasta keskellä Afrikan savanneja ja jollekin toiselle elämykset tarkoittavat menneisiin kulttuureihin tutustumista. Valitsimme seuraaviin kappaleisiin muutamia matkatärppejä sinulle, joka olet kiinnostunut elämyksiä täynnä olevista lomista.

Tansanian safarit

Tansanian safarit ovat oivallinen vaihtoehto, jos haluat nähdä upeita villieläimiä luontaisissa elinympäristöissään ja päästä seuraamaan niiden luontaista käyttäytymistä. Tansaniasta löytyy runsaasti kansallispuistoja, joihin järjestetään safareita. Valitse sekä matkakohde että matkanjärjestäjä huolella.

Malesiassa sijaitseva Borneon saari

Luontoystävän eräs ykköskohteista on Malesiassa sijaitseva Borneon saari, jossa voi nähdä jopa uhanalaisia orankeja. Borneon kaunis luonto sekä rikas eläimistö tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa – myös lapsiperheille.

Singaporen eläintarhat

Koko Singapore on upea nähtävyys – voisi jopa sanoa, että Singaporessa tuntuu melkein siltä kuin olisi tullut aivan toiselle planeetalle! Futuristisuus on kenties kuvaavin sana pyrittäessä kuvailemaan Singaporea yhdellä sanalla. Maan eläintarhat ovat kuitenkin kenties maan parasta antia, erityisesti, jos haluat nähdä upeita villieläimiä, joille on eläintarhassa pyritty luomaan mahdollisimman luonnonmukaiset elinolosuhteet. Eläintarha on tunnettu myös sen tekemästä suojelutyöstä, jonka avulla pyritään auttamaan monia uhanalaisia eläimiä, kuten orangeja. Eläintarha tarjoaa runsaasti tekemistä myös lapsille. Tätä eläintarhaa ei syyttä pidetä maailman parhaana!

Machu Picchu

Machu Picchu on monen matkaajan ja elämysmatkailijan ”Kerran elämässä” -listalla eikä syyttä – tämä muinainen inkakaupunki on todella upea nähtävyys, joka herättää monia kysymyksiä – esimerkiksi kysymyksen siitä, miksi inkat aikoinaan tämän kaupungin hylkäsivät. Kaupungissa on aikoinaan ilmeisesti suoritettu erilaisia palvontamenoja ja siellä on edelleenkin nähtävillä muinaisen temppelin rauniot. Raunioilla vieraileminen on vaikuttava kokemus!

Algeria

Algeria ei tule varmasti monellekaan mieleen aivan ensimmäisenä matkakohteena eikä se olekaan perinteinen matkailumaa. Maalla on kuitenkin tarjottavana runsaasti nähtävää ja koettavaa turistille, joka haluaa nähdä jotakin aivan ainutlaatuista.

Algerian Saharasta löytyy monia mielenkiintoisia kohteita. Esimerkiksi Ghardaiassa tuntuu melkein siltä kuin aika olisi pysähtynyt tai kuin matkaaja olisikin matkannut aikakoneella satoja vuosia taaksepäin. Mattokaupat sekä kaupungin perinteinen ja rauhallinen elämäntapa tekevät lähtemättömän vaikutuksen.
Tlemcen on myös erityisen kiinnostava kohde. Tästä kaupungista löytyy vuoristoiselta alueelta esimerkiksi uskomattoman kaunis luola, jonne matkailijat pääsevät tutustumaan. Luolassa on veden aikaansaamia muodostelmia, jotka saavat mielikuvituksen liikkeelle. Luolavierailu on uskomaton kokemus, jota on vaikea sanoin kuvailla.
Algeriasta löytyy myös suurkaupunkeja, kuten maan pääkaupunki, Alger, ja toinen tärkeä satamakaupunki, Oran. Näissä elämä on yllättävän modernia ja nykyaikaisuus kietoutuu menneisyyteen mielenkiintoisella tavalla. Meren läheisyys luo molempiin näistä kaupungeista mukavan merellisen leiman. Algerissa on monia uimarantoja, jotka ovat suosittua ajanvietettä paikallisten keskuudessa kesäaikaan.

Algeriassa on myös monia roomalaisten kaupunkien raunioita. Niitä löytyy esimerkiksi Tipasasta, joka on viehättävä rannikkokaupunki noin tunnin ajomatkan päässä maan pääkaupungista. Tipasassa voi melkein tuntea roomalaisten läsnäolon ja kaupungin raunioilla vierailu on vaikuttava kokemus. On mielenkiintoista miettiä, kuinka roomalaiset ovat aikoinaan Tipasan alueella eläneet ja millaista heidän elämänsä on mahtanut olla.
Monet luonnonsuojelujärjestöt ovat sitä mieltä, että Algeria on yksi kauneimmista maista maailmassa ja ainakin se on erittäin monipuolinen maa – Algeriasta löytyy niin rannikkoalueita, vuoristoa kuin autiomaatakin. Autiomaan hyödyntämistä entistä monipuolisemmalla tavalla mietitään maassa nyt monesta eri näkökulmasta. Esimerkiksi aurinkoenergian tuottamiseen Sahara tarjoaa oivat puitteet. Tämä monipuolinen maa saattaakin nousta lähitulevaisuudessa aikaisempaa suositummaksi matkailukohteeksi, varsinkin kun sen turvallisuustilanne on jo pitkään pysynyt hyvällä tasolla.